Esküvői öltöny? Tényleg?

Nem véletlen, hogy ez a két tőmondatba foglalt kérdés itt áll kezdésként. Az történt ugyanis, hogy ezek a kérdések valóban elhangzottak. Családon belül hangzott el, és sokan megrökönyödtek, talán engem kivéve.
Őszintén szólva egy esküvői öltöny számomra is meglehetősen különösnek tűnt az unokaöcsémen, tekintve, hogy évek óta rocker stílusban öltözködik. Ami talán mégis némi reménnyel töltötte el a szülőket, és persze engem is, hogy a választott hölgy nem ezt a stílust képviselte. De hát a szerelem, az már csak ilyen! Nem stílusjegyek alapján rabolja el az emberek szívét!
Amikor a kapcsolatuk olyan szintre emelkedett, hogy az én drága Petim (így hívják az unokaöcsémet) megkérte gyönyörű kedvese kezét, ő természetesen azonnal igent mondott. Valószínűleg csillogó szemei előtt már megjelent a hófehér, csodaszép menyasszonyi ruha, amit ezen a jeles napon visel. És persze az is, hogy vajon az ő Petijén mi lesz. Esküvői öltöny? Szerintem ezt még ő sem merte kivitelezhetőnek tartani.

De vajon mit fog ehhez szólni Peti?

Nem is volt semmi gond, az eljegyzés szépen lezajlott a maga útján, mindenki jól érezte magát. Azonban ezen a ponton még senki nem merte felvetni az esküvői öltöny kérdését. Bízzuk ezt a gyerekekre! – gondoltuk.
Megbeszélték a szerelmesek, hogy mikor is legyen a nagy nap, teljes volt az egyetértés. A lány szülei is örömmel fogadták az esemény közeledtét. Azonban beszélgetés közben – a szülők egymás között – előkerült az öltözködés. Megértem én, nem véletlenül jött ez szóba, hiszen ismerték Peti elegáns öltözködéséhez való viszonyát. Azonban ezt a témát nem lehet kikerülni, hiszen a menyasszonyi ruha és az esküvői öltöny szorosa kötődik egy esküvőhöz. Ugyan kissé félve, de a lány szülei feltették a kérdést, hogy vajon a Peti hajlandó lesz-e a farmeron kívül mást is felvenni. Vagyis puhatolóztak, hogy mi az elképzelése az esküvői öltöny kapcsán.
Az én drága bátyám ezen a ponton kissé komor tekintettel közölte, hogy erről még nem mertek beszélni a fiukkal, de lassan ezt a témát bizony elő kell venni.

Folytatjuk…