Az esküvői öltöny is szóba kerül

Ott hagytuk abba a történetet, hogy az én bátyámnak fejtörést okozott az esküvői öltöny és az ő szeretett fia kapcsolata. Végig azon jártak a gondolatai, hogy már a ballagási öltönnyel is mekkora cirkusz volt. Hetekig tartó csata volt, hogy rá tudják húzni a gyerekre azt az öltönyt. Persze azt is úgy, hogy a megjelenésének sajnos az eleganciához semmi köze sem volt. Édes Istenem! Esküvői öltöny? Ezt hogy fogják megoldani? Leült a bátyám a sógornőmmel és velem, hogy beszéljük át, mit lehet tenni az ügy érdekében.

Valamit tenni kell, ezt meg kell oldanunk! – kezdte a sógornőm.

Igen szívem, mi is tudjuk, de emlékezz rá, hogy mi volt a ballagás előtt! És akkor még valamilyen szinten nyomást is tudtunk rá helyezni. De most? Önálló, felnőtt ember. – folytatta a bátyám a fonalat.

Figyeljetek! Szerintem beszélek én vele. – ajánlottam fel – engem barátként kezel, nem hiszem, hogy az esküvői öltöny probléma lesz. Láttátok azt a gyönyörű kislányt? Azt a boldogságot az arcán? És azt a szerelmes tekintetet, ahogy egymásra néznek? Higgyétek el, az mindent megold!

És a probléma nélkülünk is megoldódott

Éppen befejeztük a beszélgetést, amikor minnyájunk számára egy váratlan esemény következett. Nyílt az ajtó, és a fiatal szerelmesek jöttek be rajta, hatalmas örömmel, láthatóan nagyon jókedvűen.

Mi történt gyerekek? Nem is szóltatok, hogy jöttök! Éhesek vagytok? Gyorsan készítek valamit! – pattant fel sógornőm izgatottan.

Ne fáradj anya, nem vagyunk éhesek, és nem is maradunk sokáig – mondta Peti – csak szerettünk volna veletek megosztani egy jó hírt. És biztos, hogy napok óta ezen aggódtok, így gondoltuk szólunk, hogy nyugi legyen.

Mi történt? Most már mondjátok el? Csak nem az esküvői öltöny miatt jöttetek? – kérdezte Zsuzsa (ő a sógornőm) – Mert ez az egyetlen téma, ami miatt aggódtunk. Te tudtad?

Hogyne tudtam volna! – válaszolt Peti huncut tekintettel. – Tudtuk, hogy napok óta az esküvői öltöny a téma! Én is emlékszem még a ballagásomra. – nevetett.

És akkor mi lesz? Lesz esküvői öltöny? – kérdeztem

Átgondoltam a dolgot, és úgy éreztem, hogy egy ilyen csodálatos nővel nem tehetem meg, hogy ne a legszebb esküvői öltöny legyen rajtam, amikor az oltár elé állunk! Úgyhogy igen, az lesz, és már ki is választottuk a Bonjour Szalonban.

Megjegyzés: Látják mi mindenre képes az igaz szerelem?