A menyasszonyi ruha, amit kislányként megálmodtam

Biztosan sok lány számára nem lesz ismeretlen mindaz, amit ebben a történetben leírok. Ma már boldog feleség és boldog édesanya vagyok, de még mindig előttem vannak azok a gyerekkori emlékek, amikor a legjobb barátnőmmel alsó tagozatos kisiskolásként az esküvőnket tervezgettük. Ugye-ugye? Szerintem közületek is sokaknak vannak ilyen emlékei.
Az én emlékeim között szerepel az a „bizonyos” menyasszonyi ruha! Az a menyasszonyi ruha, amit közösen Zsófival megálmodtunk. Bebújtunk a szobám közepén felállított kis sátorba (hála ezért édesapámnak), és zárt ajtók mögött tervezgettük, hogy melyikünk kihez fog férjhez menni, milyen lesz, amikor megkérik a kezünket. És természetesen sokat álmodoztunk együtt arról is, hogy amikor majd kimondjuk a boldogító igent (ezt egy szerelmes filmben láttuk), akkor milyen menyasszonyi ruha lesz rajtunk. Még most, így jó néhány évvel ezután is jó érzéssel töltenek el ezek az emlékek!

Álmodjuk meg a ruhánkat!

Szóval ott feküdtünk a kis sátorban, és tervezgettünk. Zsófi biztos volt benne, hogy az ő kezét Tibike fogja megkérni, és ő biztosan igent mond. Az én akkori szerelmem Laci volt, és elmondta, hogy én is nagyon tetszem neki. Így egyértelmű volt a számomra, hogy nekem biztosan ő lesz a férjem.
És miután mindezeket megbeszéltük a magunk kislányos (bár ezekben a pillanatokban mi már kész nőnek képzeltük magunkat) módján, persze szóba jött a menyasszonyi ruha is.
Abban mindketten megegyeztünk, hogy hófehér lesz, csillogós, fidres-fodros. Lesz hozzá fátyol is, és hosszú uszálya lesz, amit a koszorúslányok fognak tartani, amikor lépdelünk az oltár felé. Édes Istenem! Még most is libabőrös leszek, ha visszagondolok ezekre a beszélgetésekre.
Aztán telt az idő, és nem elégedtünk meg ennyivel, konkrét menyasszonyi ruha nézegetésbe fogtunk. Megkértem az anyukámat, hogy szerezzen nekem egy olyan újságot, amiben menyasszonyi ruha kép van. Mosolygott kedvesen, és kérdés nélkül teljesítette a kívánságomat. Persze, hiszen ő is volt kislány, aki álmodozott!

Folytatjuk…