Sok-sok menyasszonyi ruha képe volt ott…

Ahogy kértem, anyukám szerzett nekem egy katalógust, amiben csupa csodaszép menyasszonyi ruha volt. Szebbnél szebb ruhák, és szebbnél szebb lányok, akik viselték azokat.
Zsófival nem győztük pörgetni a lapokat, hiszen ennyi menyasszonyi ruha egyszerre még az álmainkban sem jelent meg soha. Álomszép menyasszonyi ruha kollekciók, és nekünk még a lélegzetünk is elállt, miközben lapozgattuk a katalógust.
Hosszú gyönyörködés után elhatároztuk, hogy mindketten kiválasztjuk magunknak azt a ruhát, amit az esküvőnkön fogunk viselni. Persze azt tudtuk, hogy ez a kettőnk titka marad, mert azt mondták abban a filmben, hogy a vőlegény nem láthatja a menyasszony ruháját az esküvő előtt. Így aztán erre nagyon ügyeltünk mindketten. Még anyukámnak sem mutattam meg, nehogy véletlenül kikotyogja. Annyit kérdeztem meg tőle, hogy szabad-e ebből az újságból kiszedni azt az oldalt, amin az a menyasszonyi ruha van, ami tetszik nekünk?
Természetesen igent mondott, és mi így is tettünk.

Aztán teltek az évek és felnőttünk.

Zsófival egészen a középiskola végéig egy osztályba jártunk, és a menyasszonyi ruha képe mindkettőnk otthoni kis titokdobozában lapult. Érdekes, de még érettségi előtt is valahogy szóba került a téma, és jót nevettünk. De abban mindketten egyet értettünk, hogy mindketten abban a ruhában leszünk, amit akkor, ott kiválasztottunk. Bele sem gondoltunk, hogy vajon lehetséges-e. Annyira biztosak voltunk benne, hogy eszünkbe sem jutott ebbe belegondolni.
Zsófi érettségi után külföldre utazott, én itthon mentem egyetemre. Nagyon nehéz volt a búcsú, de abban megegyeztünk, hogy ha valamelyikünk férjhez megy, a másikunk ott lesz, és mindent közösen csinálunk.
És ez így is lett. És ami a legérdekesebb, és szerintem ilyen csak a mesében fordulhat elő, tudjátok ki kérte meg a kezem? Szerintem el sem hinnétek. Pedig igen! Az a bizonyos Laci, akivel már ott, az alsó tagozatban eldöntöttük, hogy mi bizony férj és feleség leszünk!
És a menyasszonyi ruha? Hála a Bonjour Szalonnak, az a megszólalásig hasonlított arra, ami a képen szerepelt. Természetesen Zsófival csináltuk végig az egész esküvői előkészületet. Ő még nem találta meg a párját, de a menyasszonyi ruha képe ott van a dobozban…