Esküvői öltöny - bonjourszalon.hu

A vőlegény is fontos szereplő

Természetesen az esküvő igazi főszereplője a menyasszony, de azért a vőlegényre is szükség van a ceremónia alatt. Az esküvői öltönyök pedig ugyanúgy fontossá válnak, ha figyelembe vesszük, hogy a vőlegény ebben jelenik meg a jövendőbelije mellett. A trendek mindig változnak, de az utóbbi húsz évben igazi forradalom dúlt az esküvői öltönyök piacán. A zakók sokkal karcsúbbak, a nadrágok szűkebbek lettek, de megrövidültek a zakók ujjai és a nadrágszárak hossza is. Míg az ezredforduló környékén még 44 cm volt a nadrágok szárbősége, addig mára ez 36 cm körüli értékre szűkült.
Az esküvői öltönyök színe is sokat változott az utóbbi években. Míg húsz éve az olyan sötét színek uralkodtak a ceremóniákon, mint a fekete vagy a sötétbarna, addig tíz éve már a kék volt az ideális választás. Mára a sötétkék esküvői öltönyöktől eljutottunk a kék szín sokkal világosabb árnyalataihoz. A 2020-as évekre a természetes és a földszínek lettek a trend irányítói. Mára a drapp, a zöld, a világosbarna uralkodnak, de a világoskék árnyalatai is versenyben maradtak.

Hogy változtak az esküvői öltönyök anyagai?

Az esküvői öltönyök alapanyagai, az üzleti öltönyökhöz hasonlatosan sokat változtak és ezzel együtt a gyártási technológiák is a 2020-as évek színvonalához alkalmazkodtak. A gyártócégek nagy része ma már kiemelt szinten kezelik a környezetvédelmet és a környezettudatosságot, így nagy figyelem hárul az esküvői öltönyök készítése közben használt vegyszerekre és színezőanyagokra is.
Az öltönyök alapanyaga ma már legalább annyira ritkán alapul tiszta gyapjún, mint amennyire meghatározó volt húsz évvel ezelőtt. Sűrűn, egyre nagyobb arányban kevernek elasztánt a felhasznált anyagokba a rugalmasság érdekében. Új trend a viszkóztartalom is, hiszen így kevésbé gyűrődnek az esküvői öltönyök és a jobb légáteresztő tulajdonságuk miatt, a viselési komfort fokát is sokkal emelik. Az esküvői öltönyök szerves részévé váltak mára a mellényszettek is csokornyakkendővel. A francia nyakkendők manapság már kevésbé illeszkednek a divatba. Az eddigi ceremóniamellények helyett a trend ma már az öltöny anyagából elkészített mellény, így mondhatjuk, hogy a háromrészes öltönyök váltak népszerűvé.